1- TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Söz konusu tercihler 20-29 Temmuz arasında tercihler alınacak ve 10 ağustos 2020’de yerleştirme sonuçları ve boş kontenjanlar duyurulacak. 16 – 29 Temmuz’da ise özel okullar ve yetenek sınavlarıyla öğrenci alan okullar kayıtlarını tamamlayacaklar.

2- TERCİH EKRANINDA NELER OLACAK?

Tercih ekranı üç ekran olacak. İlk olarak yerel yerleştirme ekranı açılacak. Ayrıca oradan ilk 3 okul Kayıt alanı üzerinden seçilecek ve toplamda 5 okul yazılacak. Öğrenciler bu işlemi tamamladıktan sonra LGS’ye girenler için sınavla öğrenci alan okulların ekranı açılacak ve daha sonra pansiyonlu okul tercih ekranı gelecek.

3- KAÇ TERCİH YAPILABİLECEK?

Öğrenciler toplamda isterlerse 20 tercih yapacaklar ve 10’u kayıt alanına girenlerden öğrenci LGS’ye girdiyse 5’i sınavla öğrenci alan okullardan ve 5’i pansiyonlu okullardan olması gerekecek.

4- LGS’YE GİRENLER NASIL TERCİH YAPACAK

Sınava girenler öncelikle Yerel Yerleştirme ile Öğrenci Alan Okullar yapılması zorunda. Diğer yandan aksi taktirde öğrencilere Merkezi Sınavla Öğrenci Alan okullar terch ekranına açılmayacağı belirtiliyor.

5- LGS’YE GİREMEYENLER ÖĞRENCİLER NASIL TERCİH YAPACAK?

Yerel yerleştirmelerde tercih ekranında okulların hani kayıt alanında olduğu farklı renklerle belirtilmiş olacak.

Yeşil renk öğrencilerin adresinin bulunduğu ve en yakın okulları gösteren kayıt alanları olacak. Ayrıca mavi renk komşu kayıt alanını kırmızı renk ise diğer alanları göstermiş olacak. Yerleşme ihtimallerinin en yüksek olduğu okul yeşil renkler belirtilmiş olanlar olacak.

6- ÖĞRENCİLERİN İSTENMEYEN OKULA YERLEŞME DURUMU SÖZ KONUSU OLABİLİR Mİ?

Yerleştire tercihlerinde kayıt alanı bölgesinde olmak şartı ile öğrenciler aynı okul türlerinden; Anadolu Lisesi, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) 3 okul seçilebilecek.

7- OKULLARA YERLEŞTİRME NASIL OLACAK?

Öğrenciler puan üstünlüğüne göre tercihleri neticesinde yerleştirme yapılabilecek. LGS puanının eşitliğinde, Ortaokul Başarı Puanına öğrencinin doğum tarihine göre küçük olanlara 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliğine bakılarak yerleştirme yapılacağı ifade ediliyor.

Ayrıca öğrenciler, LGS ile bir okula yerleşirse yerel yerleştirme ve pansiyonlu okul tercihleri dikkate alınmayacak.

8- ÖZEL OKULLAR ÖĞRENCİ ALIMINI NASIL GERÇEKLEŞTİRECEK?

Özel okullar da kayıtlarını 16-29 Temmuz arasında yapılabilecek. Sınavla öğrenci alacak özel okullar taban puanları da duyuruldu.

9- ÖĞRENCİLER YERLEŞTİRME SONUÇLARINI NE ZAMAN ÖĞRENECEK?

Söz konusu sonuçlar 10 Ağustos’da ilan edilecek. Aynı gün okullardaki boş kontenjanlar da açıklanacak. İlk nakil dönemi 10-14 Ağustos’ta alınacak.

10- NAKİLLER NASIL GERÇEKLEŞTİRİLECEK?

Merkezi yerleştirmelerin tamamlanmasının ardından 4 kez nakil işlemi yapılacak. Her nakilde sınavla öğrenci alan okullardan en fazla 3, yerel yerleştirmeden en fazla 3, pansiyonlu okullardan en fazla 3 okul seçilecek.

Bursa İstanbul Kurs Merkezi – LGS Rehberlik Servisi

1xbet kayıt1xbet üyelik